FAQ – ofte stillede spørgsmål
Velkommen til vores FAQ-side. Her finder du svar på spørgsmål om forumteater, forumspil og vores forumfacilitator-uddannelse.
Generelle spørgsmål:
1. Hvad er forskellen på forumteater og forumspil?
Forumteater er en interaktiv teaterform, der skaber et trygt rum for at se nærmere på konflikter og dilemmaer i grupper. Forumspil er en metode, der bruges til at vise og forstå virkelige arbejdsplads- eller gruppesituationer. Deltagerne afprøver forskellige løsninger på spillene. Temaer indgår ofte i begge dele og nye løsninger overføres til den konkrete arbejdsplads.
2. Er forumspil kun for virksomheder?
Nej, Forumspil kan også bruges i uddannelsesinstitutioner, frivillige organisationer og andre grupper, der ønsker at arbejde med konflikthåndtering, samarbejde eller andre sociale emner. Det er et fleksibelt redskab der kan indgå i mange sammenhænge.
3. Hvornår er det bedst at bruge forumspil modsat forumteater?
Forumteater egner sig godt til store grupper (20 til 800+), hvor der kun er kort tid (min. 1½ time). Deltagerne får “serveret” en fiktivt problem som alle kan genkende helt eller delvist. Til forumspil, hvor deltagerne er med til at definere situationerne, er der høj motivation, da deltagerne tager “ejerskab” for selvvalgte situationer vedrørende deres arbejdsliv. Et arrangement gennemføres på minimum 3 timer, og ved mere end 30 deltagerne er vi flere forumfacilitatorer. Vi har gennemført forumspil for 150+ deltagere
4. Hvilke emner kan forumteater og forumspil hjælpe med?
Forumteater og forumspil kan bruges til at nuancere emner som:
- Kulturændringer i organisationer.
- Forbedret samarbejde.
- Ledelsesudfordringer.
- Kommunikation på arbejdspladsen.
- Sociale dilemmaer og etik.
- Tværfagligt samarbejde.
Spørgsmål om forumteater:
1. Hvordan fungerer forumteater i praksis?
Skuespillere viser en problematisk situation, og efter en kort debat får publikum mulighed for at foreslå løsninger og ændre scenen. Enten ved at fortælle skuespilleren hvad han/hun skal gøre, eller ved at træde ind og vise ideen i praksis. Derefter er eder en “lynevaluering” af hvordan forslaget påvirer relationer imellem spillerne.
2. Hvor lang tid varer et forumteater-arrangement?
Et forumteater-arrangement varer fra 1½ time og opefter, afhængigt af antallet af deltagere og kompleksiteten af emnet.
3. Hvad kræves der for at arrangere et forumteater?
For at arrangere et Forumteater skal du først gennemgå et formøde med Forumteateret, hvor formålet og temaet for arrangementet afklares. Til formødet udarbejdes en “lynsynops” som alle kan tilslutte sig. Derefter tilrettelægges et manuskript og en forberedelse af scener.
4. Hvilke typer arrangementer tilbyder Forumteatret?
Forumteater tilbydes både som enkeltstående arrangementer til konferencer og workshops og som turnéer, hvor flere forestillinger afholdes over en længere periode.
5. Kan Forumteatret tilpasses til specifikke behov?
Ja, forumteater kan tilpasses de specifikke udfordringer og behov i din organisation. Vi arbejder tæt sammen med jer for at sikre, at temaet og scenarierne er relevante og relevante for deltagerne. Vi laver research, herunder relevante, anonyme, baggrundsinterviews.
6. Hvad er det første skridt til et forumteaterstykke?
Du kontakter os og vi holder et formøde hvor jeg/vi uddyber hvordan det kan gribes an og hvordan de tema der skal belyses kommer i spil.
Spørgsmål om forumspil:
1. Hvad er forumspil?
Forumspil er en interaktiv arbejdsform, hvor deltagerne skaber spil og reflekterer over situationer, der er tæt knyttet til virkelige arbejdspladssituationer. Det handler om at finde løsninger på udfordringer, tænke ud af boksen. Det skabes gennem en tryg og åben ramme hvor alle kan være med i den grad de ønsker det.
2. Hvem kan deltage i forumspil?
Forumspil er primært designet til medarbejdergrupper, lederteams og organisationer, der ønsker at arbejde med organisationsudvikling. Blandt andet selvstyrende teams, samarbejde på tværs, bedre borgerkontakt, kommunikation og andre relevante emner i deres daglige arbejde.
3. Hvordan fungerer et forumspil?
Deltagerne skaber selv et spil baseret på et aktuelt tema. Når spillet vises, kan deres kolleager stoppe det og foreslå ændringer for at finde andre/nye løsninger. Efter spillet leder en facilitator en refleksion og diskussion om mulige forbedringer.
4. Hvad er en forumfacilitator?
En forumfacilitator leder processen under et forumspil. Facilitatoren guider deltagerne gennem refleksionen, skaber et trygt rum for meningsudveksling og sikrer, at spillet relaterer sig til det på forhånd vedtagne mål.
5. Hvordan forberedes et forumspil?
Deltagerne vælger et aktuelt emne og inddeles i grupper, som skaber et kort spil, der relaterer sig til deres hverdag. Der gives kort forberedelsestid, for at stimulere kreativitet og til at udveksle idéer og skabe nøglereplikker, der belyser problemet.
6. Hvad får vi ud af et forumspil?
Forumspil hjælper deltagerne med at få nye perspektiver på arbejdsrelaterede udfordringer, finde kreative løsninger, øge forståelsen for kollegaer og styrke samarbejdet
7. Hvad er det første skridt til et arrangement med forumspil?
For at starte et forumspil, book et formøde, hvor vi sammen kan drøfte formålet, temaet og deltagernes udfodringer. Kontakt os for at arrangere et møde og få mere information.
Spørgsmål til forumsfacilitator-uddannelsen:
1. Hvad er forumsfacilitator-uddannelsen?
Forumfacilitator-uddannelsen er et intensivt forløb, hvor deltagerne lærer at facilitere forumspil, en interaktiv metode til at fremme dialog og kreativ problemløsning i grupper og organisationer.
2. Hvilket udbytte får man af uddannelsen??
Efter afslutningen af uddannelsen vil du kunne lede forumspil, skabe engagerende dialoger, facilitere kreative løsninger og anvende metoder til at forbedre gruppedynamik og samarbejde.
3. Hvordan er uddannelsen opbygget?
Uddannelsen består af 5 moduler af tre dages varighed, hvor deltagerne lærer teori og praksis omkring forumspil. Uddannelsen afsluttes med en certificering med en ekstern censor.
4. Hvem kan deltage i uddannelsen?
Uddannelsen henvender sig primært til konsulenter, undervisere, HR-ansvarlige og andre, der ønsker at arbejde med udvikling i grupper på en spændende og anderledes måde.
5. Hvad indeholder de enkelte moduler?
De 5 moduler omfatter emner som metodefortrolighed, optimering af flow, faciliteringsteknikker, konflikthåndtering og integration af forumspil i din personlige stil som facilitator.
Vi gennemfører arrangementer over hele Danmark